Postitatud: 16. juuni 2009, 12:26
Kastanipuid kasvatatakse põhiliselt edela- ja kesk-Euroopas. Põhja-Euroopas (Eestis ning Soomes) kasvavad hobukastanid ei ole söödavad. Söödavad kastanid näevad välja suhteliselt sarnased meie hobukastaneline - pruunid, pähklimoodi sisuga, kuid nad on veidi piklikuma (sibula) kujuga. Kõige paremad kastanud on raskemad, tihedamad ja läikivad. Kergemad kastanud võivad olla halvaks läinud. Vees hea kastan vajub põhja aga halvaks läinu jääb vee peale. Küpsetamisel laguneb kastanis sisalduv tärklis suhkruks ning kastani maitse muutub magusaks ja vähem pähklimatselisemaks.
Omal ajal ostsin ka oma rotitüdrukutele neid söödavate kastanite variante, viimasel ajal pole eriti müügil näinud kahjuks. Neile küll maitsesid need päris hästi.
Omal ajal ostsin ka oma rotitüdrukutele neid söödavate kastanite variante, viimasel ajal pole eriti müügil näinud kahjuks. Neile küll maitsesid need päris hästi.