Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

Kuidas pikasabaliste sõbrakeste eest hoolitseda? Küüntelõikusest vaba ajani.

Moderaatorid: E4-, Amelia

Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Kissu (Teema autor) » 14. juuni 2009, 15:23

Piilusin Rotipesas ringi ja ei leidnudgi sellist ühtegi konkreetsemat teemat sellest. Nimelt huvitab mind, kus te oma rotte vabalt jooksutate (puurist väljas pool) ning kuidas te seda puurist väljas veedetud aega sisustate? Kas on mingi kindel ala kus rotid jooksevad - diivan, voodi, laud või jooksevad nad vabalt kogu toa/korteri piires. Milliseid manguasju meisterdate neile väljaspool puuri mängimiseks jne.
(\(\
(>'.')
(~(")(")
Kasutaja avatar
Kissu
Mental health will soon be yours..
Administraator
Administraator
 
Postitused: 10146
Teemad: 936
Pildid: 1303
Asukoht: Tartu/Jõhvi
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 40
Sugu: Naine
Tuju: Unine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas samton » 14. juuni 2009, 15:58

Minu sabakonna jooksuala on diivan, mis suviti, kui topeltaknad eest ära, laieneb aknalauale.
Veel mõni aeg tagasi kiitsin oma sabalisi taevani, sest diivanilt maha nad ei tulnud. Kui mõni juhtuski kogemata põrandale potsatama, kribiti kähku diivanile tagasi.
Mia otsustas kohe alguses, et tema mingi piiratud territooriumiga igatahes ei lepi. Pigem on nõus üksi puuris olema, kuni samton saab aega teda erilise järelevalve all välja lasta. (Muidu poleks sest midagi, et ta mööda tuba ringi siblib, aga üks kapitagune on ikka veel Miakindlaks ehitamata.)
Mõne aja pärast otsustas veel üks sabakondlane Mia eeskuju järgida - seni ülimalt mõistlikult käitunud Brita. Need kaks isepäist jalutajat on nüüd siis teises toas teisel diivanil - koos Anni ja Nooraga. Millegipärast sealt maha ei minda.
Erilisi mänguasju pole neile väljaspool puuri pakkunud. Auklikuks lõigatud karbid ja üks puidust maja on diivanil (suvel on karpe ka aknalaual), vahel lisan mõne puurimänguasja (puidust kiik, veinipudelihoidja, kus hea ronida), mis parasjagu vahelduseks puurist väljas on olnud. Papptorusid enam ei pane - seda pudi on pärast kõik kohad täis.
Handle every stressful situation like a dog.
If you can't eat it or play with it,
just pee on it and walk away.
Kasutaja avatar
samton
Üldkorrapidaja
Üldkorrapidaja
 
Postitused: 4493
Teemad: 72
Pildid: 126
Asukoht: Kohtla-Nõmme, Ida-Virumaa
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 63
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Kuldhai » 14. juuni 2009, 16:29

Meie poisid jooksevad ka diivani peal, tavaliselt panen sinna selleks ajaks peale katte, millest pole kahju, kui täis lastakse. Aga nad on kavalad, poevad ikkagi katte alla ja teevad, mis tahavad. Mänguasju neile pannud ei ole, kuna ise mängin seal nendega. Mahahüppamist ei ole veel keegi sealt proovinud.
Kasutaja avatar
Kuldhai
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 3645
Teemad: 13
Pildid: 15
Asukoht: Järvamaa
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 56
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Snowblind » 17. juuni 2009, 09:44

Peamiselt jookseva diivanil. Kuna Sierra armastab närida (hoiaks jumal selle eest, et mu ema näeks, mida ta diivaniriidega tegi) ei lase ma teda enam arvutilauale, kus on lai valik erinevaid juhtmeid. Põrandale ei ole siiani kedagi lubanud. Peitu minnes hakkavad instinktid tööle või ma ei teagi täpselt mis, aga sellises eriti salajases ja varjulises kohas olles oleks tegemist nagu täiesti võõraste rottidega, kes ei taha mitte end kätte anda. Seda ka muidu väga seltskondliku Sierra puhul, keda ei ole vaja õnneks ka taga ajada, sest enamasti kutsumise peale tullakse ikkagi välja. Abby aga põgeneb elu eest ja nii oleks ilmselt üsna keeruline üritus teda diivanialusest käikude rägastikust kätte saada.
Snowblind
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 156
Teemad: 7
Asukoht: Pärnu
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas minupisi » 19. juuni 2009, 12:11

Mina teen oma rotadega väga-lihtsalt:1.Panen kõik kappi uksed kinni et nad sinna sisse ei saaks(muidu nad võivad kapis sirtsutada)2.Võtan nad puurist välja ja panen voodi peale , siis nad kohe teavad et nad võivad lippama minna.3.Siis lasen neil umb.1tund olla väljas :sleep: , ning siis otsin nad ülesse ja panen nad puuri.
Ja mina soovitan rotte ainult toa piires välja lasta kuna maja - pealt on neid suht raske pärast puuri tagasi panna.Ja ennem kui sa nad puuri paned siis kindla peale pane veel neile süüa kuna neil on siis väga - väga kõht tühi :hmstr:
Armastan Rotte !
Rott Mia & Kata
Kasutaja avatar
minupisi
Uus kasutaja
Uus kasutaja
 
Postitused: 22
Pildid: 2
Asukoht: tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 26
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Ecaosey » 07. juuli 2009, 15:05

Ma panen oma rotid tavaliselt põrandale , mõnikord ka voodi peale , aga kui ma nad panen põrandale , siis nad jooksevad kohe mänguasjakasti , aga kui ma panen mänguasja kasti kinni , siis nad jooksevad alati keelatud kohtadesse , nt'ks teise tuppa ... kust neid on võimatu otsida . Mu rotid on sellised rahmeldised , et nad isegi ei mõtle kuhu nad lähevad , nad lihtsalt lähvad sinna kuhu tee viib ..
Ecaosey
Uus kasutaja
Uus kasutaja
 
Postitused: 8
Teemad: 1
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 26
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas mierju » 10. juuli 2009, 19:22

Kui mul rotud olid, said nad rõõmsasti terves toas ringi siblada, vahepealt panin ukse kinni et keegi teise tuppa ei pääseks ja väljapoole ukse peale panin sildikese et rotud lahti ning siis siseneti alati ettevaatlikult. Rotud käisid igalpool, suhteliselt vabavoli oli neid. Kuna nad jooksid minu enda toas. Ainult peeglikapi peale neid ei lubanud, kuna see on ehteid ja muid jubinaid täis. Said käija ka kapi taga, kuna igakord kui need augud jälle kinni panin mille kaudu nad kapi taha said, kisuti jälle lahti. Lõpuks loobusin sellest. Väga mänguasju neile sinna põrandale ei pannud, sest niikuinii said nad igalpool käija. Tavaliselt ise õppisin sellel ajal kui rotud ringi siblasid. Vahepeal rõõmustasid mu meelt laua peale ronimisega ja vihikude täis pissimisega.
On olnud ka kordi kui lasin rotud tuppa lahti jooksma, ise läksin korra vetsu või kuhugi, ning unustasin siis ära et rotud lahti. Pärast kui meelde tuli ja kiiruga oma tuppa tagasi läksin, olid rotud peeglikapi peal, ja mõned asjad olid ka ära näritud.
Kasutaja avatar
mierju
Tihe külaline
Tihe külaline
 
Postitused: 115
Teemad: 13
Asukoht: Raplamaa
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 30
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Molly » 26. juuli 2009, 16:54

Minu rotude mängupaik on diivan ja aknalaud. Kes on osavam, see suudab end ka radika peale upitada. Jooksmise aeg on 1-2 tundi päevas. Olen märganud, et pärast esimest jooksutundi hakkab nende ind raugema ja siis tekib neil tõsine huvi patjade ja diivanikatete närimise vastu. Kui joostud on ligi 2 tundi, siis hakkavad nad vaikselt juba tudupaika otsima ja sätivad end vastnäritud patjade alla unenägusid nägema. Siis on muidugi viimane aeg nad puuri sööma ja magama viia. Vaba aja veetmiseks olen teinud karpidest linnaku, mis aknalaual väga kaunis välja ei näe, kuid rotudele see meeldib. Karpe on erinevas suuruses. Mõned on üksteise peal. Mõnes on seinad, et oleks nagu labürint. Karpe üldiselt ei lõhuta, kuid igasugust träna viiakse sinna küll. Ma ei räägi ainult toidust- olen leidnud karpidest nii pihta pandud lusikaid kui ka raha :razz: Kui mind hetkel nägemas ei ole, siis hüpatakse ikka lauale ka. Siiani jääb mulle mõistatuseks, kuidas pisike ja kõhn Hilde suutis laualt koos supilusikaga diivanile hüpata ja lusika veel aknalauale tõsta. Kuna asi mind huvitas, siis katsetasin supilusikaga uuesti ja "unustasin" selle diivanile. Selgus, et aknalauale ja karpi tiris lusikat kogu kamp ühiste jõupingutustega. Pärast seda katsumust kinkisin lusika neile ja ka see lusikas on nüüd nende mänguasjaks. Üsna sageli kolistatakse lusikaga mööda aknalauda. Aknalaual on veel mõned suuremad kivid, millega saab jõusaali mängida ja neid nihutada. Kui tüübid sellest tüdinevad, siis on kividel ka praktiline otstarve- nende peale on mõnus pissida. Seega tuleb kive suht sageli pesta. Aknalaual on ka ronimisredel, mida paraku eriti innukalt ei kasutata. Kui kamp eriti pai on olnud, siis annan neile käristamiseks ja lõhkumiseks paberit. Sellist tugevamat, mitte paberkäterätte, mis neil niikuinii puuris kasutusel on. Teen paberi otsast ka natuke katki, et oleks mõnus ribasid käristada.
Juta, Marta, Kim, Amanda, Stephanie, Marie, Caroline
(Iris-Mirka, Truks, Trips, Kiku, Tibi, Serena, Fiona, Angela, Janina, Hilde, Reti, Hillary, Saara, Michelle, Vaska, Nina)
Molly
Rotipesa
Rotipesa
 
Postitused: 969
Teemad: 46
Asukoht: Paldiski-Tartu
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 65
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Rat » 29. juuli 2009, 20:27

Minu roti jooksualaks on terve minu tuba. Kui rotte välja lasen teen puuri alumise korruse luugi ja katuse luugi lahti. Kui rott väljub alumise korruse luugist saab ta põrandal ringi joosta, kui ta katuse luugist siis pääseb ta kapi peale sealt edasi voodi peale...lauale...järgmise kapini! Jooksuaeg on õhtul 1-3 tundi. :D
Rats are so COOL
Kasutaja avatar
Rat
Uus kasutaja
Uus kasutaja
 
Postitused: 8
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas stina86 » 05. jaanuar 2010, 13:02

Minu esimene rotu oli vabapidamises. Aga ükskord oli ta 2 päeva kadunud, lihtsalt ei leidnud kuskilt, olin juba väga õnnetu, kuni ema hakkas prügi välja viima ning avastas rotikese prügikotist endale meelepärast valimast :D

Praegu lasen voodipeale neid, nad veel natuke võõrastavad, nii et päris kaua nad väljas olla ei tahagi..
Kasutaja avatar
stina86
Kohanen
Kohanen
 
Postitused: 89
Teemad: 3
Pildid: 4
Asukoht: Harjumaa
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 37
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas lutsukas » 05. jaanuar 2010, 15:51

Ma tõin ka eile kaks uut rotipreilit koju. Praegu nad ei julge puurist välja tullagi, ainult kui nad voodi peale panen sibavad seal julgelt ringi. Kui nad ära harjuvad, siis ilmselt elavad nad minu toas koguaeg lahtiselt, sest juba eelmise roti jaoks sai tuba täiesti rotikindlaks tehtud - juhtmed kõik maast kõrgemal, alumised riiulid tühjad ja kõik kergesti purunevad asjad oma toast väljas või laua peal, kuhu rotid ei saa. Mingeid erilisi mänguasju ma puurist välja neile meisterdama ei hakka, kuna seal on nii palju muudki huvitavat.
lutsukas
Uus kasutaja
Uus kasutaja
 
Postitused: 10
Teemad: 1
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas rotiplix » 05. jaanuar 2010, 17:42

Mu rotid jooksevad vastupidi ringi terves toas, aga mitte voodi peal.
Mängimiseks annan ma neile mõne palli, vahel panen ka väikese puuri põhja veidi vett sulistamiseks. Enamasti teeme ka sel ajal agilityt ja trikke.
Mulle ei meeldi, kui rotid voodis käivad. Kes teab kuhu pissirada järgi jääb ja siis ma pean seal sees magama.
Aga kui neil kõik kohad ülevaadatud on ja igav hakkab käib viuhh ja keegi on jälle voodis. :razz:
rotiplix
Kohanen
Kohanen
 
Postitused: 68
Teemad: 3
Pildid: 1
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas punapea » 25. veebruar 2010, 11:08

Meie rotid kondavad kogu aeg ringi. Kuna töötan kodus, siis suurema osa ajast. Neil on kombeks valida endale mõni koht ruumis ja hakata seda käsitlema oma pesana. Kuna köögikapi tagant oli neid võimalik kätte saada ainult siis kui nad ise tahtsid, likvideerisin selle võimaluse ja jäi diivanialune kast, seal on mingi 4 cm prigu, kust kaudu nad sisse saavad. Nüüd on kaks puuri mida koristada :-D . Seal on neil mõned kastid ja ka saepurukast asjal käimiseks, aga tundub, et ainult üks rott viitsib seda kasutada. Siiski on mõnus koht kuhu träni tassida ja sööki tagavaraks koguda. Endal ka lihtne kadunud asju otsida või rotte kätte saada, alati tean, kus magavad kui vaja neid kinni püüda. Selles mõttes on kaval vabalt jooksvatele rottidele tekitada mingi pime ja madal urgas kuhu nad saavad "kaduda", aga siiski on kogu aeg kontrolli all. Loomulikult meeldiks neile rohkem riidekapp, kus saab vabalt kõike ribastada, aga peale smoki õlga augu närimist on kapi uksed range järelvalve all. Muidugi nad on uskumatult võimekad kui kuhugi pääseda tahavad ja targad ka. Interneti juhtmeid tuleb päris tihti vahetada, mobiili laadiajad on kõik lapitud, sest nende läbihammustamiseks kulub 1/2 sekundit. Aga pikendusjuhtmeid kus stabiilselt 220 v sees ei puutu kunagi, isegi kui see pesast läbi jookseb. Mehe pikk mantel on ka alt narmastatud, sest ripub vabalt koridoris riidepuul, õnneks ta ei ole seda veel avastanud :huh: . Vot sellised tegelased.
punapea
Uus kasutaja
Uus kasutaja
 
Postitused: 1
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas unistaja » 23. aprill 2010, 17:52

Väiksena diivanil, nüüd vabalt toas ja mööda inimesi aga alati ainult järelvalve all.

Mõnikord püüavad lapsega suhelda. Mõnikord õpime trikke. Mõnikord jooksevad täitse omapead ringi ja mina jälgin eemalt. Mõnikord istun puuri juures ja rotid jooksevad minu ja puuri vahet. Mõnikord mängin oma käega neile kolelooma ja neil on siis jube vahva kohapeal õhku karata, põgeneda, kohe tagasi joosta ja kätt rünnata, mängult muidugi. Nad alles noored - 7 nädalat.

Praegu vaikselt pean plaani mis atraktsioone, mänge neile organiseerida, milliseid trikke õpetada jne.

Avastasime lapse mänguasjakastist karvase ämbliku mis hüppab, kui läbi vooliku sellesse õhku pumbata. Selliseid olen näinud müügil näit Prismas, Tallinnas. Rotid algul vaatasid ja võõrastasid aga nüüd on tõeline kiskjainstinkt välja löönud. Jahivad ämblikku ja veavad ära kui vähegi saavad.
Viimati muutis unistaja 28. aprill 2010, 17:41, kokku muudetud 1 kord.
Kasutaja avatar
unistaja
Uudistan
Uudistan
 
Postitused: 37
Teemad: 4
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 45
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Shamio » 23. aprill 2010, 21:05

Vana rott jooksis õhtuti korteris vabalt ringi. Vaid enda tuppa ei saanud teda lubada, sest siin on suur lahtine kapp, kust annab ühte rotti tundide kaupa otsida. Ka on minu toas võimalus pugeda põrandalaudade alla. Samas, kappide, aknalaua peal võis joosta.

Muul ajal, kui polnud aega valvata, et minu tuppa ei hiiliks, jooksis köögis. Seal n-ö rotikindel. Praod kinni topitud ja oma pesa ka tal olemas.

Uued rotid Põnn ja Tillu peavad hetkel leppima jooksmisel sellega, et mina ja ema istuma jalad vastamisi ja nad jooksevad meie jalgade vahele jäävas ruumis (kus ka siis mõned wc-paberi rullid jms millega mängida). Põhjus on lihtne. Mujal korteris on neil võimalus kuhugi peitu pugeda :razz: Kui nii suureks kasvavad, et pliidi alt sisse ei mahu, hakkavad köögis ka ümbrust uurima.
Shamio
Uus kasutaja
Uus kasutaja
 
Postitused: 22
Teemad: 1
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Dolce » 25. mai 2010, 16:47

unistaja kirjutas:Avastasime lapse mänguasjakastist karvase ämbliku mis hüppab, kui läbi vooliku sellesse õhku pumbata. Selliseid olen näinud müügil näit Prismas, Tallinnas. Rotid algul vaatasid ja võõrastasid aga nüüd on tõeline kiskjainstinkt välja löönud. Jahivad ämblikku ja veavad ära kui vähegi saavad.


Ei tea jah, mis rottidel sellise ämbliku vastu on :lol: , minul oli ka kunagi samasugune ämblik ja sellest jäid vaid tükid järgi. Rott nii jubedalt vihkas seda, et võimalusel oli ämblikul kallal, üks kord siis sai minu nägemata selle ämbliku kätte ja pures sõna otseses mõttes ribadeks.

Minu rotid jooksevad tavaliselt toas kus on nende puur. Järelvalveta ei saa neid jätta kuna Mõmmik on jube närija ja nii kui selg pöörata, on ta kuskil juba hammastega kinni :lol: Telekat vaatan (suures toas) siis seal toas nad diivanilt kaugemale ei julge minna, seal on kassilõhn.
Kasutaja avatar
Dolce
Kodustatud
Kodustatud
 
Postitused: 283
Teemad: 7
Pildid: 14
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 40
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Eeeesi » 26. august 2010, 16:04

mierju kirjutas:Kui mul rotud olid, said nad rõõmsasti terves toas ringi siblada, vahepealt panin ukse kinni et keegi teise tuppa ei pääseks ja väljapoole ukse peale panin sildikese et rotud lahti ning siis siseneti alati ettevaatlikult. Rotud käisid igalpool, suhteliselt vabavoli oli neid. Kuna nad jooksid minu enda toas. Ainult peeglikapi peale neid ei lubanud, kuna see on ehteid ja muid jubinaid täis. Said käija ka kapi taga, kuna igakord kui need augud jälle kinni panin mille kaudu nad kapi taha said, kisuti jälle lahti. Lõpuks loobusin sellest. Väga mänguasju neile sinna põrandale ei pannud, sest niikuinii said nad igalpool käija.


Suhteliselt samamoodi on mul. Siblavad minu toas ringi ja siis sel ajal on ka ukse peal silt, sest empsile ei meeldi, kui rotid tal üle jalgade jooksevad Siis ta teab, et rotud on lahti ja siis ta ei tule. No kui väga vaja on, siis koputab ja ütleb, et pange rotid puuri :D. Loomulikult vaatan ka nende järgi.
plinksu, eti, august, semi
Kasutaja avatar
Eeeesi
Tihe külaline
Tihe külaline
 
Postitused: 125
Teemad: 3
Pildid: 2
Asukoht: Tartu
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 28
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Rauno » 08. september 2010, 21:07

Noh,minu Kiki jookseb tabureti peal,kuna teistes kohtades ta võib lihtsalt kaduda ära,näiteks voodi alla või arvutilaua taha.
Tabureti peal on tavaliselt ka Puur.
Kiki & Anna Friends forever!
Kasutaja avatar
Rauno
Kohanen
Kohanen
 
Postitused: 66
Teemad: 4
Pildid: 7
Asukoht: Harjumaa
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 26
Sugu: Mees
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Sara » 11. aprill 2011, 08:30

Minu rotid jooksid ka väiksena ainult diivani peal ja alla ei julgenud minna, aga nüüd on nad igal pool. Kuna meil on köök-tuba, siis vahel ronivad köögikappide taha ja voodi all tuuseldavad ka, aga tulevad sealt natukese aja pärast ilusti välja. Vahepeal on nii ka, et üksronib kuskile magama ja teine jookseb ringi, siis jälle vastupidi. Vahepeal magavad koos ja siis on täitsa vaikus.
Närimiskommet igatahes ei ole!
Aga kastis asjal käivad ainult oma puuris - või ma ei ole neid jubinaid veel kuskilt peidust üles leidnud :)
Kasutaja avatar
Sara
Uus kasutaja
Uus kasutaja
 
Postitused: 12
Teemad: 2
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas LoveIsbestMagic » 11. aprill 2011, 09:26

Mina lasen oma Chillyl ja lasin ka Aqual ja Figarol diivani peal ja voodi peal joosta.
Aeg sõltus sellest, kas nad väsisid ruttu või mitte.
Ilma loomadeta poleks elu, aga ilma eluta poleks ka loomi.
Cesare - kiisupoiss ja Pisike - deegupoiss, R.I.P: Dumbo - väike ja väga noor deegupoiss ja Lötu - ka deegupoiss
http://kuldneretriiver.forum.co.ee/
http://koerakuut.forum.co.ee/forum
Kasutaja avatar
LoveIsbestMagic
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 520
Teemad: 38
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 24
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Sõstar » 25. oktoober 2011, 07:05

Minulgi põhiliseks jooksukohaks lähtikäiv diivanvoodi (jooksmise ajal enamasti lahti siiski), sealt saab minna ka riiuli peale. Teine koht on kõrgemal asuv riiul (ei pea jälgima, et midagi ei näriks vms), kus siis üks aukudega pappkarp, paar mänguasja ja hunnikusse keeratud suur lina, kuhu saab pugeda. Lennu on selline hull (lend)rott, et hüppab vahel omavoliliselt nii diivanilt ülemisele riiulile kui ka riiulilt diivanile, samuti ka riiulilt voodi peale. Ühesõnaga üsna igale poole, kuhu tahab.
Vahel harva saavad ka maas joosta, eriti Karri, kuna tema ei lippa kohe kummuti taha juhtmehunnikusse.
Kui ise laua taga midagi toimetan, siis lasen neid ka siia, kus saavad siblida mööda lauda ning ka kapikeste peale. Muidu erilisi atraktsioone väljas joostes eriti ei olegi, aga mõni pappkarp alati ja veidi paberit ning suured linad või riidetükid, lisaks mõni pudel või niisama pehme mänguasi. Võikski midagi huvitavat välja mõelda vist. :sneaky:
Kasutaja avatar
Sõstar
Uus kasutaja
Uus kasutaja
 
Postitused: 18
Teemad: 4
Pildid: 28
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 34
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas SugarBabex » 19. november 2011, 19:07

Tavaliselt lasin ta põrandale jooksma terve toa peale,aga nüüd kui operatsioon oli nüüd on ainult voodi,kapp,diivan ja sellised,kus pole nii must nagu põrandal.Mänguaeg tavaliselt 1-2 tundi.
Ennast lüües on topelt valu,siis tunned seda kohta mida lõid ja seda millega lõid...
Kasutaja avatar
SugarBabex
Kodustatud
Kodustatud
 
Postitused: 223
Teemad: 7
Pildid: 4
Asukoht: Valga
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 27
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas RottFunny » 17. oktoober 2013, 15:21

Mina lasen oma pisikest kord päevas (vahel ülepäeva v nii, sest kooliajal väga kiire) maja peale ringi jooksma. Kui ise näiteks õhtul telekat vaatan siis võtan diivani peale ka jooksma, ainult diivanit meeldib talle kangesti märgistada. Õnneks on kate peal. Umbes tunni lasen joosta, siis ta väsib ära ja hakkab magama jääma. Maja peal pole ohtu teda ära kaotada, sest ma ei tea, kas see tuleb sellest, et tal kaaslasi pole, igatahes, ta hoiab mind väga ja püsib kogu aeg minu läheduses. Kuigi kapi all meeldib talle ka väga joosta. Jooksutan teda ikka korralikult, ta ei toitu just kõige tervislikumalt ja on üks paras paksuke, aga trenn on täitsa hea :D Ehitan talle takistusi, millest ta üle hüppab ja vahest panen ta lauale, et ta minu sülle hüppaks. Siis liigun ise hästi palju ringi ja tema jookseb kogu aeg mul järel. Takistustest ülehüppamisest väsib ta küll väga ära lõpuks, nii et roomab nende alt juba läbi. Puuri saades on esimene asi kohe korralik joomine ja siis nõuab süüa. :)
RottFunny
Uus kasutaja
Uus kasutaja
 
Postitused: 4
Teemad: 1
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas rotila » 02. detsember 2013, 19:50

Mina lasen oma rotidel Pärast trenni koridaris ringi joosta, kus nad ronivad tihti kinga riiulisse! Mänguasju seal ei ole kuna mängin ise nendega, nad ronivad mul ühest käisest sisse teisest jälle välja jne! Nad tahavad tihti minna minu tuppa, aga läbi ukse nad ei saa! Teleka toaga on suur probleem kuna seal meil ust ei ole, oleme mingid asjad ette pannud, aga Carlos minu suurem rott saab sealt ikka kuidagi läbi! Nad on seal umbes 1-2 tundi.
rotila
Uudistan
Uudistan
 
Postitused: 26
Teemad: 3
Pildid: 2
Asukoht: Eesti, Tallinn, Mustamäe
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 21
Sugu: Mees
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Lili » 29. jaanuar 2014, 07:10

Minu viis rotti saavad igapäevaselt väljas olla paar tundi ja alaks on diivan, millel nad püsivad väga hästi. Vahel harva jääb päev vahele, kus nad välja ei saa, seda minu väga pikkade tööpäevade tõttu, sellisel juhul ma lihtsalt õhtul enne magama minekut mudin ja paitan rotikesi puuri uksest ja annan neile midagi eriti head (putru, vutimuna, mõne tera maisi või hernest) omaenda süümepiinade silumiseks.
Tuppa ei ole neid lahti last, kuna meil avatud korter (uksi ei ole köögi, koridori ja elutoa vahel) ja palju juhtmeid ning kappe/kapitaguseid, kus pahandust teha. Diivanil tihti lesin ise nendega koos, siis on kõik hunnikus minu otsas ja tahavad paitamist. Vahel panen neile turnimiseks väikese istepingi või peitumiseks pappkarbi.
Lili & Opaal
Kasutaja avatar
Lili
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 564
Teemad: 26
Pildid: 1
Asukoht: Sõmeru vald
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Tuju: Õnnis
Prindi postitus

Re: Rottide vabalt jooksmise ala/aeg

PostitusPostitas Tiksikas » 29. jaanuar 2014, 12:28

Mina jooksutan oma Elly-My ja Tufi ka diivanil, paar tundi ja nädalas 5 x joosta. Tõesti 2 päeva - Teisipäev ja neljapäev kus jääb ära pika päeva tõttu, vahest harva ka kolmapäev aga seda juhtub harva. Igapäev saavad midagi värsket põske, tavaliselt õun või kurk. Blackyt jooksutasin ma toas ringi, nii et ma jälgin,ta ei püsi diivanil paneb alati jooksu ja siis otsi kus ta jälle läinud on - Eks see minu viga ole kunagi sai ta alati joosta toas ringi!
Nüüd Blacky tervise tõttu ei saa ta joosta ringi, paid saab kätte puuris.
Kasutaja avatar
Tiksikas
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 598
Teemad: 18
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 24
Sugu: Naine
Tuju: Omadega läbi
Prindi postitus


Tagasi: Hooldus

Kes on online

Kasutajad vaatamas seda foorumit: Google [Bot] ja 1 külaline