Tõsine pesaehitus

Mida ja miks deegu teeb, mida tähendavad erinevad häälitsused. Kes kellega koos elama sobib?

Moderaator: postituvi

Tõsine pesaehitus

PostitusPostitas DanaDini (Teema autor) » 04. detsember 2011, 14:26

Külma saabumisega on minu deegusid tabanud tõsine pesaehituse tuhin. Viivad kõik võimaliku puuri alustades koduste tööde ja ajalehtedega lõpetades helkurite ja muu säärasega. Pesa saavas tehtud küll aga mul tunne, et nad kipuvad seda paberit vms sööma ka. Kas peaksin nendelt paberid ära korjama ja näiteks soojapuhuri või radiaatori puuri kõrvale tõstma, et nendel nii külm poleks?

Aitäh :chinch:
Minu tipsid Dini ja Dana on kogu mu maailm
DanaDini
Uudistan
Uudistan
 
Postitused: 29
Teemad: 2
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Tõsine pesaehitus

PostitusPostitas Aydy » 04. detsember 2011, 17:47

Paber neile meeldib (pehme majapidamispaber, wc-paber) sellest hea pesa teha. Nad tükeldavad seda väikesteks tükkideks, et ehk tundub ainult, et söövad seda :)
Kui ruum ikka väga külm, siis tasuks jah neile sooja juurde anda. Minul külmal ajal põleb puuri kohal väike lamp ja nad jumaldavad selle all ennast soojendada, eriti siis kui ruum oli väga külm, nüüd õnneks kütavad juba... Lamp tuleks nii sättida, et tuli neile pidevalt silma ei paistaks.
Mupsu- Krõõbu- Armiina
Kasutaja avatar
Aydy
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 678
Teemad: 9
Pildid: 6
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 1 korda
Sugu: Naine
Tuju: Õnnetu
Prindi postitus

Re: Tõsine pesaehitus

PostitusPostitas justme » 05. detsember 2011, 18:13

Ka minu deegule meelidib paber (Wc paber, salvrätid), kui kuskilt kätte saab, siis veab kohe puuri. Tavaline paber teda õnneks ei huvita, seda pole neile kunagi andnud ka, kuskilt lugesin, et see kahjulik (trükivärv ). See pesaehitus meile samuti tuttav.
Võibolla võiks neile anda rohkem nn ehitusmaterjali, et nad kõike muud puuri ei veaks.. Näiteks minu deegu ehitab peamiselt just heinast, wc paberist ja katkinäritud papptorudest.
Ka meil on vahel tuba natuke jahedam, õnneks siiski mitte väga külm. Ma olen neile, siis soojaveepudeli puuri pannud, aga sellega peab ettevaatlik olema, et ära ei näritaks. Aga lamp tundub ka päris hea idee.
Kasutaja avatar
justme
Kohanen
Kohanen
 
Postitused: 74
Teemad: 6
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 28
Sugu: Määramata
Prindi postitus


Tagasi: Käitumine

Kes on online

Kasutajad vaatamas seda foorumit: Registreeritud kasutajad pole ja 4 külalist