Laste zoo

Igasugused loomadega tegelevad asutused

Laste zoo

PostitusPostitas Caty (Teema autor) » 18. juuli 2004, 18:17

Käisime täna lapsega loomaaias. Ka laste zoos. Tore, et lapsed loomi sülle saavad võtta ja puha. On ka teada, et need lõpuni ära väntsutatud loomad lõpuks kiskjate toidulauale satuvad. Samas oli seal täna üks pika-pika karvaga merisiga, viimaseid päevi tiine. Tütarlaps, loomaaia töötaja, teadis rääkida, et angoora meirisead on haruldasemad ja seda õnnelikumad nad seal on kui mõni poeg sünnib. Milleks siis sellist väntsutada antakse. Lubas, et pannakse eraldi puuri ja teda ei väntsutata enam. Ja siis on ta seal kõigi silme all oma poegadega!! Mõtlesin korra juba küsida, et ega nad teda ära müüa taha. Siis aga loobusin. Ei jõua ju kõiki hädalisi koju tarida. Aga hirmus kahju oli.
Caty
Aktivist
Aktivist
 
Postitused: 393
Teemad: 32
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Laste zoo

PostitusPostitas Kert » 18. juuli 2004, 22:03

Jah ma käisin ka oma õega seal lasteloomaaias - Sama lugu mis caty rääkis:
Loomi väntsutati nii mis hirmus ja isegi see kasvataja läks sealt ära niimodi et võeti neid vaeseid jänkusid tibusid ja merisigu igalt poolt kinni.
Aga sellel rasedal meriseal oli tegelikult hea kaitserefleks- Kohe kui keegi teda püüdis võtta siis ta andis tagumise käpaga ühe tou ära :eek:
Ise mõtlesin ka sellest teema teha aga mõtlesin ikkagi et ei tee :roll:
See olen mina.
Kert
Kohanen
Kohanen
 
Postitused: 57
Teemad: 3
Pildid: 1
Asukoht: Harjumaa
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 30
Sugu: Mees
Prindi postitus

Re: Laste zoo

PostitusPostitas paraboa » 18. juuli 2004, 22:43

Loomaaia lasteüritustega kipubki selline jama olema-ühest küljest tutvustavad lastele loomi ja loomaaeda ,teisest küljest on asjas osalevatele loomadele kurnavad. :( Laste zoo on ju loomade seisukohalt tõeline piinamine-eriti ,mis puudutab pisemaid loomi-kitsed saavad eest ära joosta ja sarved sisendavad siiski pisut aukartust.Sama lugu on ju selle lastekaitsepäeval toimuva tasuta perepäevaga-arutu külastajate mass lihtsalt kurnab loomad ära ,nii et ka loomaaia töötajad tunnistavad ,et peale sellist üritust on loomad mitu päeva stressis.Oleks siis veel,et inimesed käituda oskaksid... :twisted: Oma lastele suutsin ära seletada ,et meie sellisel päeval loomaaeda ei lähe-rahvast niigi palju ja sedasi normaalselt loomi vaadata ei saa-hoopis koloriitsemad inimeseloomade hulgast tõmbavad tähelepanu endale(sageli just negatiivsega) ja loomadel on sellest inimmassist nii kõrini ,et nad enam näole ei anna.Hoopis põnevam on loomaaed mõnel pisut sajusel ja jahedal argipäevahommikul kohe peale avamist-loomad on puhanud , erksad ja uudishimulikud.Kui rahvast on vähe ,siis paljud elukad lausa tahavad suhelda ja tulevad ise putkast välja ,et näha ,kes need nüüd siin mööda tühja loomaaeda kolistavad :P .Ühel lörtsisel aprillihommikul ajasime kodiaki karuga päris pikalt juttu ja kui edasi läksime,jäi ta üpris nukralt järele vaatama.Lastele tehakse ju toredaid ja loomasõbralikke üritusi ka-loomaaias olid kevadisel koolivaheajal lastelaagrid(mõistliku osalejate hulga ja korraliku järelvalvega) ja tegutseb lastering. :D Ja massiürituste puhul saab alati võtta vähemalt selle seisukoha ,et kui sa sellise asja toimumist mõjutada ei saa ,saad sa vähemalt hoiduda selles osalemast.
paraboa
Kodustatud
Kodustatud
 
Postitused: 276
Teemad: 10
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Laste zoo

PostitusPostitas Andra » 18. juuli 2004, 23:33

Minul on ka alati nii kahju nendest merisigadest ja jänkudest, keda lapsed väntsutavad. Sõbrannaga, kui käisime seal siis võtsime mõlemad omale merisead sülle ja nad kuidagi väriseisid ja olid väga hirmunud. Need lapsed ei oska neid ütlse hoida võtavad umbes turjast kinni ja tõstavad. :(
Alati peale sülle võtmist püüame need merisead sinna liivakasti lasta, et nad seal varjus ja rahus natuke olla saaksid. Aga siis tuleb jälle mõni laps, kes ta sealt alt välja urgitseb. Õudsalt kahju. :(
Kitsedest pole eriti midagi, nemad jooksevad minema ja ka sarvedega saavad nad teisi hirmutada.
Väiksematest loomadest on mul küll kahju. :(
Andra
Kodustatud
Kodustatud
 
Postitused: 247
Teemad: 26
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Laste zoo

PostitusPostitas Riin » 19. juuli 2004, 12:25

Pisikestest loomadest on tõesti kahju ja tegelikult peaks seal olema inimene, kes õpetab, kuidas hoida neid pisikesi süles. Lapsed õpiksid siis hellalt loomadega käituma, aga praegu väntsutatakse vaesekesi küll hoolimatult.
Mina aga enam nende kitsede juurde ei kibele, sest tavaliselt hakkavad nad järel käima ja ootavad süüa, kui aga anda pole, siis söövad külastajal midagi ära :wink: , ühel korral sõid nad mul vihmavarjul puust otsa ära :lol: ja ämmal läks kleidisaba söögiks, pärast olid tal mitmes kohas augud riidel sees.
Kasutaja avatar
Riin
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1092
Teemad: 19
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 56
Sugu: Naine
Prindi postitus

PostitusPostitas Helen » 19. juuli 2004, 18:30

kilpkonnad on seal üldse väga nukras seisus. kõigepealt loomad ise on kehva välimusega, kilbid kõverad, "nokad" ees. aga muidugi see mida lapsed nendega teevad on ka hull. kui jänes hüppab vajadusel ise sülest maha, siis kilpkonni loobitakse seal kolksuga. vanemad ei keela ka. arvavad, et kui lastele mõeldud asi, siis ei pea midagi keelama. mul on küll veider vaadata, kui ema seisab kõrval, laps aga mängib loomaga nii, et laseb paar sammu astuda, siis tõstab üles, paneb kolksuga tahapoole ja laseb uuesti paar sammu kõndida. mõni titt hoiab kilpkonna süles, siis aga avastab, et kõrval on jänesed ja mütaki lendab konn suvalises kaares vastu maad...
seda vaadates on küll lausa hea kuulda, kui mõni ema ütleb, et ärme kilpkonni katsu, neil on teravad küüned või kui mõni kilpkonn oma pisikese käperdaja täis pissib. :P
muidugi peab lapsi õpetama loomadega ümber käima, aga lasta keelamatult loomi väntsutada nii nagu igaühe enda nupp nokib küll eriti hariv pole.
Kasutaja avatar
Helen
Aktivist
Aktivist
 
Postitused: 314
Teemad: 38
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 44
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Laste zoo

PostitusPostitas Andra » 19. juuli 2004, 23:23

Ja veel onju loomad seal täiesti päikese käes. Päike paistab loomadele lagipähe. Ainult liivakasti äärte all saavad nad varjus olla.
Ja lapsed ei tea, kuidas neid hoida. Nad kisuvad neid turjast ja hoiavad lihtsalt karvadest kinni. Siis silitavad vastukarva. Miks vanemad ka midagi ei ütle?! :evil: Ja miks see neiu, kes seal kõrval istub märkusi ei tee?
Kalakene, varem oligi nii, et kui tibud olid lahti ja kõik said neid kätte võtta - võtsid tited ühe ja viskasid teise käest ära. Siis jälle järgmine jne.
Kurb. :(
Andra
Kodustatud
Kodustatud
 
Postitused: 247
Teemad: 26
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Laste zoo

PostitusPostitas Kissu » 19. juuli 2004, 23:45

Kas sellest poleks võimalik ELS-ile kirjutada?
Sest tegelikult ei ole see normlaane, et lapsed loobivad ja teevad loomadega mis pähe tuleb. Samuti ei ole kasulik loomadel päikese käes olla nad võivad ju päikesepiste saada ning keegi ei märkagi seda. :x
(\(\
(>'.')
(~(")(")
Kasutaja avatar
Kissu
Mental health will soon be yours..
Administraator
Administraator
 
Postitused: 10146
Teemad: 936
Pildid: 1303
Asukoht: Tartu/Jõhvi
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 40
Sugu: Naine
Tuju: Unine
Prindi postitus

PostitusPostitas Endised kasutajad » 20. juuli 2004, 13:32

See on jah piinamine, aga no nagu juba eelpool mainitud, siis reaalsus on see, et varem või hiljem lähevad nad kellegi toidulauale. Aga kahju on ikkagi. Ja kõige hullem on see, et keegi siin ees ütles, et miks vanemad midagi ei ütle - sellest ei saa ma isegi aru, see on ju samamoodi kasvatamine, lastele peaks ikka ju õpetama, kuidas loomadega hästi käituda. Ja teine asi on veel see, et arvatavasti on palju neidki, kellel on kodus mingi karvane loomake, kes on ära piinatud. Just sellepärast, et vanemad ei ütle midagi ja lapsed kasutavad loomakesi mänguasjadena ning ei hoolitse nende eest õieti.
Endised kasutajad
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 9885
Teemad: 280
Teda kiideti: 1 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

PostitusPostitas Caty (Teema autor) » 20. juuli 2004, 18:40

Tibud on täiest lahti praegugi, pühapäeval ju käisin. Ja loomulikult on loomadest kahju aga nende tulevik on niikui nii kiskjate toidulaual. Aga vanemad tõesti ei keela oma võsukesi üldse. Ei saa aru. Näiteks terraariumis suured sildid väljas mis keelavad klaasi käppida. Üks laps pani käed vastu ja vanaema keelas. Ema aga arvas, et võid panna küll, mis see ikka teeb, ei juhtu selle klaasiga midagi. Juhmardite kari.
Caty
Aktivist
Aktivist
 
Postitused: 393
Teemad: 32
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

PostitusPostitas Helen » 20. juuli 2004, 19:19

caty kirjutas:Ja loomulikult on loomadest kahju aga nende tulevik on niikui nii kiskjate toidulaual.

kas mitte ka söögiks minevate loomade kohta ei kehti mingid seadused, et nad peavad oma elu "meeldivalt" elama st. looma piinamisel ei ole vabanduseks, kui ta varsti nii kui nii tappa kavatsetakse.
no ok, ütleme, et seal seda oluliseks ei peeta. no elavad stressis ja ohtlikku elu aga vähemalt kannatavad lühikest aega. samas näiteks kilpkonni ei toideta kellelegi. need loomad seal on suured, ma arvan kolmkümmend - nelikümmend aastat vanad vähemalt. ja nad on seal laste loomaaias iga aasta suved läbi. kilpkonnad pole ju mingid katsumise loomad, neile on selline asi eriti suur stress. vanu loomi võiks ikka austada. vanadekodus ei teha ka selliseid perepäevi, kus igaüks võib tulla ja ratastooli ümber lükata lihtsalt selleks, et vaadata mis siis juhtub. ja no lapsi ei viida ka lastekodudesse siis kui nad natuke liiga suureks kasvavad (nagu veekilpkonni loomaaeda viiakse).
inimesed peaksid kõigi elusolendite puhul mõtlema, kas neile endile meeldiks, kui nendega nii käitutaks. ega siis sellepärast, et loom väiksem või nõrgem on või lühemalt elab tema elul ja tunnetel vähem väärtust ole.
Kasutaja avatar
Helen
Aktivist
Aktivist
 
Postitused: 314
Teemad: 38
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 44
Sugu: Määramata
Prindi postitus

PostitusPostitas Endised kasutajad » 20. juuli 2004, 19:32

On küll jah. Ei saa ka sellest aru, et seal loomaaias jah pole enda loom ja siis väntsutatakse neid seal igatepidi. Aga kui koju on ostetud lemmik, siis sellest ma küll aru ei saa, et miks vanemad lasevad kõike lapsel loomaga teha. Selle alla on ju ikkagi raha pandud ja nõme, kui loom juba paari kuuga nii läbi kurnatud on, et ära sureb. Noh, igasuguseid lolle leidub.
Endised kasutajad
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 9885
Teemad: 280
Teda kiideti: 1 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Laste zoo

PostitusPostitas sireland » 05. oktoober 2004, 17:27

Suvel käisisn seal ja astusin laste omast ka läbi seal olid paljud lapsed kes tirisid loomi jalgadest. ja kui üks jänkui et tahnud lastele sülle tula lapsele sülle tulla siis visat eemale ja virutati jalaga(muidugi mite kõik seda ei teinud). Ja seal on nii palju lapsi kes topivad loomadele lihtsalt sööki suhu. ja tibude juures oli nii et mõned võtavad endal tibusid terve süle täis ja ei anna teistele. Seal võik ikka mõni töötaja keelata ja ära saata kui loomadele haiget tehakse. kahju nendest lommadest kes laste loomaaias elavad.
sireland
Uudistan
Uudistan
 
Postitused: 25
Teemad: 5
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus


Tagasi: Muud asutused

Kes on online

Kasutajad vaatamas seda foorumit: Registreeritud kasutajad pole ja 3 külalist