Sueño

Kes need karvapallid on, kes meil kodus elavad?

Moderaator: Imbeeh

Foorumi reeglid
See foorum on mõeldud oma lemmiku(te)st rääkimiseks, mitte hoolduse alase nõu küsimiseks! Iga kasutaja teeb omale teema, kus on juttu tema lemmiku(te)st. Teema pealkiri võiks olla kujul nt. "Kissu rotid", "Foksi küülikud" vms.

Sueño

PostitusPostitas Loomahull (Teema autor) » 04. august 2015, 14:52

Tervitus!

Olen palju aastaid kirjutanud mitmetesse loomateemadesse, alates eilsest on mul asja ka siia pesakesse. :-) Nüüdsest olen värske villakuomanik.
Minu pea 10 aasta pikkune rotipidajastaaž on kahjuks läbi saanud. Kuna ei ela enam üksi ning nüüdseks olen ka abielus, siis tuleb arvestada ka oma teise poolega ning teha kompromisse ja valikuid. Elus ei saa kõike, mida tahad ning vahel saad seda, millest kaua unistanud oled. Kahjuks või õnneks abikaasa minu rotipidamist ei tolereerinud ning nii nad kahe aasta jooksul kõik väärikasse vanadussurma läksid. See etapp minu elus on läbi saanud. Alguses oli ikka väga raske ja väga raske oli ka siis, kui kunagi ammu selgus, et enam rotte minu elamisse juurde ei tule. Puhkuselt Tartusse tagasi tulles ja esimest korda tühja puuri ees seistes oli kirjeldamatult jube tunne. Iga õhtu oli tühi ja vaikne, kui keegi ei krabistanud tuttavas puuris.
Kuid kus loomad on, sealt nad ei kao. Ning siis rääkisin ma abikaasale, et mu väga ammune unistus on tšintšut kasvatada. See unistus oli mul juba enne seda, kui minust sai rotipidaja. Seega võiks isegi öelda, et tšintšu on see päris Minu Loom. Kuid tol ajal ei olnud ruumi ja võimalusi. Aastatega peitus see uniustus kuskile kaugele südamesoppi, et ehk kunagi... Nüüd, tühja puuri ees seistes tekkis see taas päevakorda ning sain aru, et nüüd ongi see aeg kätte jõudnud. Minu suureks õnneks ei olnud ka abikaasal selle vastu midagi, vaid oli kohe lahkesti nõus. Õhtuti vaatasime kahekesi puuridest pilte ja abikaasa pidas sisustusplaane, kuidas ja mida teha saaks. Kuna suur puur on rottidest olemas, siis seda muret ei olnud, vaja vaid sobivalt sisustada. Ning uus vahetasand ja platvormid teha, need on oma aja ära elanud. Abikaasal juba mõte olemas, järgmine kord, kui Hiiumaale sõidame, teeb uued alused, niikaua saab vanadega läbi veel küll.
Uurisin siis mina kasvatajate kohta ning küsisin ka siit foorumist, kuid vastust ei saanud. Ka netis tuhlates leidsin vaid Seelioni kasvatuse. Ei tahtnud võtta loomapoest ega karusloomafarmist, kogemused on näidanud, et kasvatajalt võttes on loom hoopis teine ja ma tean, keda ma ostan. Ehkki mul on palju olnud ka poeloomi ja praegune 7-aastane küülik on samuti loomapoest pärit ning igati terve ja tubli loom, siis ikkagi, ma eelistasin kasvatajat. Seelionisse kirjutades selgus, et nemad villakutega enam ei tegele, kuid andis ühe teise kasvataja telefoni, kes kasvatab lemmikutena villakuid. Helistasin sinna ning mis selgus- üks 3-kuune poisike on saadaval. Kodus rääkisin abikaasale, et näed, oleks saada. Tema oli samuti nõus. Eelmine kolmapäev käisin siis pisikest vaatamas ja kasvatajaga suhtlemas. Lapsuke oli nii pisike ja armas, et mahtus mulle peopessa ära!
Ning eile oli see päev, kui tibuke meile koju jõudsis, kusjuures mulle tundub, et ta on selle 5 päevaga kasvanud ka. Nimega on selline lugu, et see tuli minuni juba 2 nädalat tagasi, kui läksin küünetehniku juurde oma pulmaküüsi maha võtma. Sueño tähendab hispaania keeles unistust, nii on minu kaks unistust koos ühes nimes. Näkku vaadates selgus, et nimi sobib ja nii ta jäigi. Loomade nimed tulevad alati mulle mingil hetkel, mõni loomake on oma nime oodanud nädal ja rohkemgi, mõnel on nimi enne olemas, kui loom üldse koju jõuab. Selline kummaline värk nendega, aga nii on.
Pisike Sueño on üsna arg, kuid kasvataja ütles, et harjub kiiresti. Seda on ka märgata. Esialgu ehmatas iga krõpsu peale ja puges majja peitu, kuid kummalisem kombel, kui me õhtul abikaasaga puuri ees olime ja meelitasime teda ringi liikuma ja lasime käega ja meie lõhnaga tutvuda, siis muutus ja julgemaks. Kui diivanil olime, siis oli majas peidus, aga kui temaga tegelesime, siis oli palju julgem. Tükk tegu oli, et teda teisele platvormile meelitada, veepudel on ka seal. Igaks juhuks panin kausiga vett ka, et ei tea, millal ta üles julgeb liikuda ja pudeli üles leiab. Pika meelitamise tulemusena ronis ta lõpuks abikaasa käe järgi üles ja edasi läks juba ise mitmed korrad. Vahetasandile ei julgenud siiski minna. Hommikuks oli aga pisike üleval, nägin teda ka joomas ja liigub vabalt igal pool ringi. Kõige rohkem ongi hetkel vahetasandi peal, kõige ülemise platvormi peal pole teda veel näinud. Äkilisi liigutusi veel pelgab ja väga juurde ei tule, kuid kui vaikselt seista ja kätt puuris hoida, siis tuleb käe peale küll ja proovib õrnalt hambaga. Rosinat võttis samuti sõrme vahelt. Mõnikord laseb juba paitada ka, aga esimese hooga jookseb ikka peitu.
Puur on praegu veel armetult lage, aga mitte kauaks. Täna tellisin Bossest ära 2 nurgariiulit ning abikaasa hakkas eile lausa sisustusdisaineriks, vaatas muudkui pilte ja lubas teha majakesi ja kaldteid ja tunneleid ja riiuleid ja mida kõike. Ütles, et saaks vaid puuri kaasa võtta, kui Hiiumaale lähme, et muidu huupi tegemine, siis saaks kohe proovida, kuidas sisse sobib ja kuidas teha. :-D Suur puur on tore asi küll, aga kui on neli suurt seina, siis pole sellest eriti palju kasu, eksole.
Iseloomult on pisike hästi uudishimulik ja issand jumal, kui kiire! :shock: Ausalt, ma ei kujuta praegu ette, et ma julgeks teda tuppa lahti lasta. Ta on nii pisike ka, kaob ära ja püüa siis sellist välkkiirt pisikest karvapalli. Hüppab, ronib, jookseb lõputult. Vähemalt on tal puuris ka kõvasti jooskuruumi. Õige pea saab puur ka mõnusa tšintšusisustuse. Täna käisn poes ja ostsin liiva ja liivavanni ära, oleks mõne toru ka võtnud, aga polnudki, tühi silt oli ainult alles.
Sellega annan siis mina ka oma panuse, et Villakhiirte villa päris välja ei sureks. :-)

Pilt
Pilt
Nõelasilma ei mahu kahte niiti, nii ka südamesse kahte armastust.
Tuustik, Sueño ja Kilpsi
Kasutaja avatar
Loomahull
Armastus on edu saladus.
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
 
Postitused: 4007
Teemad: 36
Asukoht: Haapsalu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 32
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Sueño

PostitusPostitas nuki8 » 06. august 2015, 15:10

Kui Hiiumaale sõidate, tulge minu juurest läbi, kingin teile toru :) Vedeleb mul siin jalus. Minu chinchilla seda ei kasuta.
Armas pisike chilla teil. Võid talle ühe toa jooksmiseks eraldada. Ta ise läheb puuri tagasi. Ainult pead vaatama, et kuskil ei oleks ohtlike pragusi mis seina sisse viivad, nt vannitoas või valamu all. Et juhtmete kallale ei pääseks jne. Nad armastavad vahelduseks toas joosta. Arvesta ka sellega, et hiljem teist chillat juurde võtta ei saa, nad ei lepi teineteisega. Praegu veel on ta noor ja koht uus, kuid hiljem muutub üliterritoriaalseks. Uuri chinchillade häälitsusi ja õpi mõnda kasutama. Siis saad teda kutsuda enda juurde. Kutsumine on selline musitamise hääl. Ei oska kirjeldada. Selline pool niutsumine. Minu villaku puhul toimib. Krabistamine ka aitab. Nad on uudishimulikud.
nuki8
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1701
Teemad: 102
Pildid: 18
Teda kiideti: 1 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Sueño

PostitusPostitas Loomahull (Teema autor) » 20. september 2015, 12:40

Nüüdseks on meil Sueño olnud ca poolteist kuud. Ma ei saaks öelda, et ta on täiesti kodunenud, kuid peaaegu. Abikaasa meisterdas talle puidust ka nö wonderlandi üles, kus on siis majake, kaks kaldteed ja kaks platvormi. Selline suur kompleks. Sueño oli nagu laps kommipoes, kui selle talle puuri panime. :rofl: Küll alles oli uudistamist, jooksmist ja rõõmu. Üleüldse on sellel loomal minuarust tiivad ja vedrud, mitte aga neli jalga. Vaheplatvormilt ca poole meetri kõrgusel olevale nurgariiulile hüpata pole mingi probleem, korraks toetab mingi hetk vastu puuriust ka, kuidagi nurga all käib see hüpe. Kohutavalt välkkiire loom, õhtuti vaatame nagu filmi abikaasaga, puur koliseb ja tema muudkui jookseb edasi-tagasi, üles-alla või siis hüppab lihtsalt kohapeal nagu põrkepall. Kättesaamisega on ikka veel nii, et nö poolkogemata tuleb kinni nabida. On juba mitmed korrad põranda olnud, õnneks meil toas kuskile pugeda ei ole. Viimased korrad on juba diivanile minu juurde tulnud, aga ega kinni võtta või paitada ikka väga ei lase. Ses suhtes ütleks, et on ikkagi arg, aga samas puuris tunneb ennast väga hästi, alati tuleb vastu ja võtab maiust ja ei karda üldse. Selline omamoodi tegelane. Lõpmata vahva on teda jälgida. Pilti ma isegi pole üritanud teha, sest see on juba eos hukule määratud. :-D Puuri ümbesisustusest peaks pildi tegema.
Nii me siis elame, ütleks, et vaikselt ja rahulikult, aga rahulikusest selle karvapalli juures küll rääkida ei saa. :lol: Aga tundub, et tema on õnnelik ja meie oleme õnnelikud. :biglove:
Nõelasilma ei mahu kahte niiti, nii ka südamesse kahte armastust.
Tuustik, Sueño ja Kilpsi
Kasutaja avatar
Loomahull
Armastus on edu saladus.
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
 
Postitused: 4007
Teemad: 36
Asukoht: Haapsalu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 32
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Sueño

PostitusPostitas maris2 » 20. september 2015, 19:22

Tundub vahva tegelane.
Armsus kuubis
Kasutaja avatar
maris2
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 3112
Teemad: 10
Pildid: 20
Asukoht: Rakvere
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 40
Sugu: Naine
Tuju: Tõsine
Prindi postitus

Re: Sueño

PostitusPostitas Loomahull (Teema autor) » 28. september 2015, 12:23

Sueño paradiis!
Pilt

Pilt

Pildid tehtud peale vanniskäiku, seepärast ka "väike" Sahara laiali. :razz:
Nõelasilma ei mahu kahte niiti, nii ka südamesse kahte armastust.
Tuustik, Sueño ja Kilpsi
Kasutaja avatar
Loomahull
Armastus on edu saladus.
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
 
Postitused: 4007
Teemad: 36
Asukoht: Haapsalu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 32
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Sueño

PostitusPostitas Loomahull (Teema autor) » 20. oktoober 2015, 13:28

Eelmine nädal oli mul kohutavald geniaalne idee. Ma kohe ei tea, kuidas ma nii "tark" olin. :rofl: Nimelt tundus mulle väga vinge ideena pakkuda Sueñole liivavanni sel ajal, kui ta toas jookseb. Panin siis aga vanni põrandale ja vahepeal silkas sisse. Et pärast pühin põrandalt liiva kokku ja asi ants. VALE! Sellest, kui vale see ikka oli, sain ma aimu siis, kui karvapall diivanilauale ronis ja seal... raputas. Tulemuseks väike Sahara keset küünelakke, pildiraame, küünalt, maniküürkääre jne. Asja laiahaardelisusest sain ma aga aimu alles isis, kui ma Sueño lõpuks puuri pistsin ja igal pool-laua peal, põrandal, diivani peal- kas nähtavat või nähtamatut, aga igatahes TUNTAVAT liiva. Laua pealt tabasin ma ära siis, kui sööma hakkasin ja taldrik laua peal krigises... Liiv iseenesest nähtamatu, aga tunda igal pool, see ju sisuliselt nähtamatu. Omaarust olin kõik pinnad lapi või harjaga üle käinud, aga seda liiva krigises veel selle nädala alguseni siin ja seal. Ühesõnaga- edaspidi liivavann jäägu ikka puuri. :-D Takkajärgi mõeldes ma ei tea, kuidas ma nii taibukas sain olla, seda ma ju tean, kuidas riiulid ja platvormid on puuris peale vanni liivakorra all, seda sibiseb kasukast koguaeg ju. Aga vat laua peale tahtsin ka saada. :rofl:
Nõelasilma ei mahu kahte niiti, nii ka südamesse kahte armastust.
Tuustik, Sueño ja Kilpsi
Kasutaja avatar
Loomahull
Armastus on edu saladus.
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
 
Postitused: 4007
Teemad: 36
Asukoht: Haapsalu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 32
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Sueño

PostitusPostitas nuki8 » 20. oktoober 2015, 19:05

Tuttav tunne :)
nuki8
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1701
Teemad: 102
Pildid: 18
Teda kiideti: 1 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Sueño

PostitusPostitas Loomahull (Teema autor) » 29. veebruar 2016, 10:51

Pole siia ammu kirjutanud. Sueñol läheb kenasti, on meiega ilusti harjunud. Ma ei jõua ikka veel imestada, kui välkkiire loom ta on! Ja ma kunagi arvasin, et rotitited on need kiired... Kui toas ringi jookseb, siis ega naljalt ei näe- siuh siin, säuh seal, kusagil paigal ei püsi. Vahel kargab ülevalt laksuga põrandale, toas ei võta suure spurdi pealt kurve välja, põmm vastu kappi... Mul iga kord süda kargab sees, et jumal, nüüd lõi või kukkus ennast vigaseks. Aga see vist ei ole võimalik. Ainus, kes ehmatan, olen mina. Õnneks teda taga ajama ei pea (mitte et see võimalik oleks, hehhee), puuriuksed on jooksu ajal koguaeg lahti, käib sisse-välja kuidas tahab, ükshetk panen lihtsalt uksed kinni.
Mingi aeg klõpsisin pilte ka. Ega see kerge ei ole, liigutada ei tohi, kui oled tabanud ühe neist üürikestest hetkedest, kus ta rohkem kui sekundi paigal püsib. Kohe kui natuke liikuda, siis on viuh kuskil läinud ja järgmisel hetkel toa teises otsas. Nii siis pildistasingi distantsilt ja pärast lõikasin lihtsalt välja. Mõned isegi päris kenad pildid sain.
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Nõelasilma ei mahu kahte niiti, nii ka südamesse kahte armastust.
Tuustik, Sueño ja Kilpsi
Kasutaja avatar
Loomahull
Armastus on edu saladus.
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
 
Postitused: 4007
Teemad: 36
Asukoht: Haapsalu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 32
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Sueño

PostitusPostitas Kuldhai » 29. veebruar 2016, 11:03

Üliarmas pehmik :biglove: .
Kasutaja avatar
Kuldhai
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 3645
Teemad: 13
Pildid: 15
Asukoht: Järvamaa
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 56
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Sueño

PostitusPostitas Haldjake » 06. märts 2016, 11:15

Milline armsake! :biglove: :biglove:
Arukas kuts Potsu, väike Willi, suur memmekas Houdini ning kassid.
Kasutaja avatar
Haldjake
I know that life won't breake me...
Aktivist
Aktivist
 
Postitused: 384
Teemad: 8
Pildid: 7
Asukoht: Lõuna-Eesti
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 23
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Sueño

PostitusPostitas Loomahull (Teema autor) » 10. november 2016, 16:55

Meie majas magatakse niimoodi. :rofl:
Pilt
Nõelasilma ei mahu kahte niiti, nii ka südamesse kahte armastust.
Tuustik, Sueño ja Kilpsi
Kasutaja avatar
Loomahull
Armastus on edu saladus.
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
 
Postitused: 4007
Teemad: 36
Asukoht: Haapsalu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 32
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Sueño

PostitusPostitas Loomahull (Teema autor) » 15. november 2018, 20:58

:lein: 02.05.2015-14.11.2018. :lein:
Nõelasilma ei mahu kahte niiti, nii ka südamesse kahte armastust.
Tuustik, Sueño ja Kilpsi
Kasutaja avatar
Loomahull
Armastus on edu saladus.
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
 
Postitused: 4007
Teemad: 36
Asukoht: Haapsalu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 32
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Sueño

PostitusPostitas Kuldhai » 16. november 2018, 08:55

Oi, mis juhtus? Kaastunne... :lein: Liiga vara ju?
Kasutaja avatar
Kuldhai
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 3645
Teemad: 13
Pildid: 15
Asukoht: Järvamaa
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 56
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Sueño

PostitusPostitas Lind1100 » 22. november 2018, 11:48

Oi... Suur kaastunne!

Tšintšiljad elavad kaua (20-25 a), aga on samas õrna tervisega...
Inimesed, märgake head, mitte halba! Kõik pole nii nagu paistab.
Ettevaatust, rott on väljas!
Kasutaja avatar
Lind1100
Rottloom.
Mängujuht
Mängujuht
 
Postitused: 2569
Teemad: 36
Asukoht: Tartu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 30
Sugu: Naine
Prindi postitus


Tagasi: Meie villakhiired

Kes on online

Kasutajad vaatamas seda foorumit: Registreeritud kasutajad pole ja 1 külaline